Cunoașteți pe cineva dependent?

Vă confruntați cu problema dependenței? Considerați că viața dumneavoastră sau a cuiva drag este afectată de această problemă? Sau doriți să aprofundați problematica adicției? Noi vă putem ajuta! Dependența este o problemă care se instalează gradual și definitiv în viața unei persoane. Deși unele comportamente adictive pot fi considerate normale în societatea noastră, ele pot fi semnale ale unei dependențe, pentru orice persoană, indiferent de vârstă, profesie, etnie, apartenență religioasă sau statut social. Nu neglijați semnalele unei posibile dependențe! Nu ezitați să consultați părerea unui specialist pentru a vă clarifica eventualele neclarități.

Suntem la dispoziția dumneavoastră prin diferite mijloace de comunicare. Detalii aici.

Pentru persoanele interesate de domeniul adicţiilor, oferim posibilitatea realizării stagiului de practică de specialitate sau de voluntariat în centrele noastre. Echipa ACAR „Don Orione” se bucură deja de sprijinul voluntarilor din diverse domenii (medici, psihologi, psihoterapeuți, studenți, persoane consacrate, beneficiari ş.a.).

Dați mai departe

V-ați bucurat de suportul echipei ACAR „Don Orione”? Dacă ați trecut printr-un centru rezidențial și vă bucurați de beneficiile noului stil de viață, amintiți-vă cât de important a fost sprijinul primit. Fiți un sprijin pentru alții, prin propria abstinență, prin participarea și susținerea colegilor de la grupul de suport, prin ascultarea unei persoane dependente și ghidarea ei către un program de recuperare, prin voluntariat la centrele de recuperare sau/ și prin susținerea financiară a activității centrelor.

Sunteți specialist și vă întâlniți frecvent cu persoane care au un comportament adictiv, noi suntem dispuși să colaborăm, astfel încât împreună să ajutăm realmente aceste persoane.

Vă mulțumim că duceți binele mai departe!

Voluntariat

Sunteți interesat/ă să oferiți ajutor persoanelor care se confruntă cu problema dependenței? Puteți oferi ajutor şi în cadrul asociației noastre; în schimb, veți avea ocazia să vă dezvoltați uman și profesional, devenind un suport real pentru familiile care au nevoie de sprijin. Nu este complicat, începeți cu aplicarea acestui formular.

Donații

Asociația Cluburilor Alcoolicilor în Recuperare „Don Orione” este o asociație non-profit, care funcționează pe bază de donații. Așadar nu sunt impuse taxe, însă pentru continuitatea acestui program fiecare familie este încurajată să ofere propria contribuție. Fiecare ajutor financiar contează, de aceea suntem recunoscători persoanelor care fără a avea probleme legate de o dependență, aleg să contribuie la susținerea activității noastre. Donațiile se pot face:

  • la unul dintre cele două centre: centrul Iași sau centrul Roman
  • prin virament bancar, în contul deschis la UniCredit Bank: RO22BACX0000000605300000

Suntem recunoscători celor care sprijină programul prin oferirea diferitelor servicii sau bunuri materiale necesare desfășurării activității noastre.

Direcționare 3,5%

Pentru ca activitățile programului ACAR „Don Orione” să se desfășoare în continuare şi să rămânem un sprijin constant pentru cei care se confruntă cu problema adicţiilor, avem nevoie, la rândul nostru, de sprijin financiar. Prin urmare, suntem recunoscători celor care doresc să redirecționeze către activitatea noastră 3,5% din impozitul pe profit al anului precedent.

Pentru ca activitățile programului ACAR „Don Orione” să se desfășoare în continuare şi să rămânem un sprijin constant pentru cei care se confruntă cu problema adicţiilor, avem nevoie, la rândul nostru, de sprijin financiar. Prin urmare, suntem recunoscători celor care doresc să redirecționeze către activitatea noastră 3,5% din impozitul pe profit al anului precedent.