Puteți intra în legătură cu noi prin diferite mijloace: prin contact direct, deplasându-vă la unul dintre centrele noastre, prin contact telefonic, prin e-mail sau prin intermediul paginii noastre de Facebook. Pentru detalii, vă rugăm să accesați secțiunea Contact.
Programul rezidențial prevede o ședere de 4 săptămâni, cu posibile modificări, în funcție de evoluția procesului de recuperare. Toate modificările apărute sunt aduse la cunoștința persoanei dependente și a familiei/ aparținătorilor acesteia.
Un prim pas este acela de a lua legătura cu un specialist, care v-ar putea ajuta să înțelegeți și să înfruntați în mod corespunzător situația persoanei dependente, urmând indicațiile acestuia. De asemenea, vă rugăm să accesați secțiunea „Despre dependență”, unde veți găsi informații ce vă pot ajuta să înțelegeți dependența și indicații ce vă vor ghida în demersul dumneavoastră de a ajuta o persoană dependentă.
Asociația Cluburilor Alcoolicilor în Recuperare „Don Orione” este o organizație non-profit, care nu deține o sursă proprie de venit, iar continuitatea programului este condiționată, exclusiv, de contribuțiile persoanelor sensibilizate de această problemă și beneficiarilor programului. La nivel de asociație se solicită o contribuție, aceasta fiind esențială pentru ca alte persoane cu dependențe să poate beneficia de serviciile oferite în cadrul centrelor ACAR „Don Orione”, noi având obligația să vă prezentăm costurile suportate pentru recuperarea unei persoane în contractul de prestări-servicii pe care îl încheiem la intrarea în program.
Organizarea zilei la Centrul Rezidențial de Reabilitare Socială pentru Alcoolism Iași cuprinde: prezentarea programului zilei, meditație ghidată, evaluare/consiliere, masă, educație pentru sănătate, educație fizică și timp autogestionat (lectură, jocuri, socializare, odihnă și altele). Activitățile pot fi individuale, familiale și/sau de grup. Programul săptămânal este afișat într-un loc vizibil beneficiarilor din centru și poate să difere de la o săptămână la alta. Pentru mai multe informații apăsați aici.
Este important ca atunci când vă prezentați pentru intrarea în programul rezidențial să aveți la dumneavoastră următoarele: actul de identitate și documentele medicale (în original), medicația și schema de tratament prescrisă de către medicul curant, produse pentru igiena personală (săpun, șampon, pastă și periuță de dinți, ș.a.), cană personală, îmbrăcăminte lejeră (trening) pentru zi, pijamale pentru noapte, încălțăminte comodă pentru sport și alte produse personale pe care le considerați necesare.
Da, este permis. Centrul rezidențial deține spațiu special pentru fumat. Este strict interzis fumatul în alte spații ale centrului.
Da, este permisă ieșirea din incinta instituției, cu un bilet de părăsire, având un motiv întemeiat ce nu necesită amânare. Completarea biletului de părăsire a instituției are rolul de responsabilizare și asumare a tot ce se întâmplă în afara instituției.
Accesul la telefon și alte tehnologii este permis în timpul liber. Este interzisă folosirea telefonului în timpul activităților în care beneficiarul este implicat. De asemenea, nu este permisă fotografierea/ filmarea/ înregistrarea activităților/ persoanelor din cadrul programului de recuperare. Vizitatorii au acces în centrele noastre, vizitele fiind stabilite respectând indicațiile specialiștilor.
Chiar dacă comportamentul adictiv se regăsește la un singur membru al familiei, efectele acestui comportament produc dezechilibru în dinamica familială, modificând treptat legăturile emoționale și rolurile sociale existente în familie. Programul ACAR „Don Orione” este destinat atât persoanelor dependente, cât și membrilor familiilor acestora.
După încheierea programului rezidențial, beneficiarii sunt direcționați către un Club (Grup de suport). Clubul este format din persoanele dependente și familiile/ susținătorii acestora, fiind coordonat de un operator. Obiectivele Clubului sunt schimbarea stilului de viață, menținerea abstinenței și oferirea sprijinului reciproc, într-un proces de creștere continuă. Întâlnirile au loc o dată pe săptămână, în același interval orar și în aceeași zi din săptămână.